Heraanleg Bodegemstraat/Ternatstraat komt dichterbij

De laatste weken krijg ik heel wat vragen over de stand van zaken van de heraanleg van de Bodegemstraat en de Ternatstraat. Een terechte vraag. Gelukkig zit er schot in de zaak.

De plannen

De Bodegemstraat, Ternatstraat en de Dilbeeksesteenweg (in Ternat) zullen volledig vernieuwd worden: nieuwe weg, fietspaden langs beide zijden, nieuwe (LED-)verlichting en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook een zijstraat van de Ternatstraat, de Kerselaereveldstraat, zit mee in de vernieuwing. In totaal 4 km nieuwe weg en bijna 8 km nieuwe fietspaden!

Bodegemstraat

Bodegemstraat ter hoogte van de Sint-Martinusstraat

Ternatstraat

Ternatstraat ter hoogte van de Kerselaereveldstraat

Lang voortraject

Naast de lange voorbereidingstijd van een dergelijk traject, zijn vooral de 70 grondinnames een vertragende factor. Met alle eigenaren is onderhandeld voor de afstand van gronden. Met de meeste is overeenstemming bereikt, met sommigen niet. En daarvoor start de onteigeningsprocedure wat nogmaals een vertraging van meer dan een jaar betekende. De grondinnames zijn nu quasi achter de rug dus kunnen de volgende stappen gezet worden.

Volgende stappen

De bouwvergunning wordt deze maand samen met de gemeente Ternat ingediend. Tegen eind 2018 moet de vergunning bekomen zijn. Vervolgens zullen de nutsmaatschappijen (Eandis, De Watergroep, Infrax, Proximus) starten met het vernieuwen van de verlichting, de watertoevoer, communicatielijnen. Dit is gepland voor de eerste helft van 2019. Intussen starten we de zoektocht naar een aannemer op om de hoofdwerken (wegen en rioleringen) uit te voeren. In het najaar van 2019 zouden de eigenlijke werken dus moeten kunnen

Grondplannen deel 1

Grondplannen deel 2

Grondplannen deel 3

Grondplannen deel 4

Grondplannen deel 5

Grondplannen deel 6

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s