Wegenwerken 2019-2025

Op onderstaande kaart kan u ten allen tijde opvolgen welke werken in Dilbeek uitgevoerd, in uitvoering of gepland zijn. De kaart zal regelmatig aangepast worden.

Soorten werken:

 • Structurele heraanleg wegen tijdens afgelopen periode 2013-2021
 • Heraanleg toplaag van wegen tijdens periode 2013-2021
 • Nieuwe voetpaden aangelegd tijdens periode 2013-2021
 • Geplande werken in 2021, 2022…

Kleurcode:

 • rood: wegen waar fietspaden aangelegd worden, doorgaans inclusief heraanleg weg
 • groen: wegen waar voetpaden aangelegd of vernieuwd worden
 • lichtblauw: wegen waar de asfaltlaag op de weg vernieuwd wordt
 • donkerblauw: wegen die volledig heraangelegd worden, inclusief fundering, in voorkomend geval ook vernieuwing riolen. Ook voetpaden worden in dergelijke werken doorgaans vernieuwd.
 • lichtgroen: wegen waar we de komende jaren de opmaak van de plannen zullen opstarten

Gebruiksaanwijzing:

 • De kaart bestaat uit verschillende kaartlagen die kunnen aan- en afgevinkt worden
 • Als je op een straat klikt, krijg je meer info over de aard van de werken

59 reacties op Wegenwerken 2019-2025

 1. Pingback: Overzichtskaart wegenwerken | Stijn verandert!

 2. Marleen De Mulder zegt:

  Interessante info, alleen de voorziene duur van de werken ontbreekt en/of waarom de werken zolang aanslepen (cfr Kloostermuur in Gr-Bijg)

  • stijnq zegt:

   De werken aan de Kloostermuur zijn zo goed als gedaan. Die duren langer omdat heel de straat vernieuwd wordt zodanig dat dit voor 10-tallen jaren goed is. Geen half werk.
   Verder weten we pas hoe lang werken gaan duren eens de aannemer aangeduid is. Maar als ik het weet, zal ik het er bij plaatsen. Dank voor de tip!

 3. Maarten zegt:

  Heel erg handig, bedankt! Komt er op de Dansaertlaan een fietspad voor beide richtingen aan de noordzijde, of wordt er aan elke zijde een fietspad aangelegd? In het laatste geval, hoe is de inrichting aan het op- en afrittencomplex voor fietsers?

  • stijnq zegt:

   Een dubbel antwoord: van de stationsstraat tot aan het op- en afrittencomplex komen er fietspaden langs beide zijden. Vanaf daar (net voor het complex), komt er een dubbelrichtingsfietspad tot aan de Brusselstraat. De oversteek wordt beveiligd met verkeerslichten.

 4. Ghijsens Marie-Jeanne zegt:

  wanneer komt er een fietspad in de Molenstraat vanaf station naar het pleintje?? Het is er levensgevaarlijk.

  • stijnq zegt:

   Beste,

   Dat is voor de komende jaren niet voorzien. De vraag is terecht maar er is voorkeur gegeven aan de Bodegemstraat en Ternatstraat. Daar zullen vanaf volgend jaar fietspaden aangelegd worden. De straat is een pak drukker en in (nog) minder goede staat.

 5. Johan M zegt:

  Zou bij de heraanleg van de Wolsemstraat-Lange Veldstraat en de Bruine Lieveheerstraat dit najaar het bovenste deel van de Neerstraat ook niet aangepakt kunnen worden? Vooral de S-bocht ligt er gevaarlijk bij en als de wegenwerkers dan toch ter plaatse zijn… 😉

  • stijnq zegt:

   Begrijpelijke vraag maar zo simpel is het niet. Er is een bepaald budget voorzien voor die straten en we moeten zien dat we daar wel mee toekomen. Voor de neerstraat moet er budget vrijgemaakt worden. Ik ken de situatie daar. Inderdaad niet goed maar eigenlijk niet voorzien voor autoverkeer.

   • Johan M zegt:

    Bedankt voor de reactie en alle begrip hoor. Trouwens, groot gelijk wat betreft dat autoverkeer. ik passeer daar namelijk enkel als woonwerk-fietser. Het traject Sint Martinus-Neer-Lieveheer-Smissenbosstraat is een mooi alternatief voor de drukke Bodegemstraat.

   • stijnq zegt:

    Inderdaad. Zo staat het ook in het mobiliteitsplan.

 6. De Neyer zegt:

  Beste Stijn,
  Voor wanneer zijn de afkoppelingswerken (voorzien door Farys of eigen initiatief) van de woningen gelegen in de Jozef Mertensstraat (vanaf Groenstraat tot Waerboom) gepland ?

  • stijnq zegt:

   Beste Dominiek,

   De technische plannen voor de riolen worden nu een laatste keer aangepast. Vermoedelijk zal de aanbestedingsprocedure in 2018 opgestart worden. Ruwe schatting: na bouwverlof aannemer, start werken ten vroegste eind 2018. Veel zal nog afhangen welke werken de nutsmaatschappijen moeten doen. Daar is nu nog geen zicht op. 1ste helft 2019 is meer waarschijnlijk.
   Groeten, Stijn

 7. Bart De Coninck zegt:

  Beste Stijn, wanneer zullen de werken Dansaertlaan nu concreet starten en hoelang zijn deze voorzien te duren ? Dank

  • stijnq zegt:

   Beste Bart, aannemer Aswebo is net aangeduid. Nu plannen we met hen een overleg om te kijken wanneer ze kunnen beginnen, de fasering te bespreken en de doorlooptijd vast te leggen. De werken moeten gecombineerd worden met werken aan de ondergrondse hoogspanning van Elia, die ook vrij ingrijpend zijn. Goed afstemmen is dus nodig en zal de komende weken gebeuren. Dank voor de vraag. Stijn

 8. Kerckhofs zegt:

  Een put in het asfaltwegdek op de Brusselstraat ter hoogte van het nr 260 zorgt voor gevaarlijke situaties. Ik heb reeds 2 mails gestuurd naar de gemeente maar geen antwoord gekregen.

 9. Kerckhofs zegt:

  Bedankt Stijn

 10. Johan Marissens zegt:

  Hallo Stijn. Een vraagje ivm de nieuwe fietspaden in de Wijngaardstraat: Als alternatief van de F209 fiets ik wel eens langs Hemdeken om zo via de Wijngaardstraat Plankenveld in te draaien. Op de plannen zie ik dat er tussen fietspad en rijweg langs beide zijden een haag komt. Gaat er in die hagen aan de overzijde van de respectievelijke straten een doorsteek komen of gaan we over een afstand van 50m op de rijbaan moeten fietsen?

 11. Lia Lens zegt:

  Beste Stijn,
  Ik vond dit artikel op de website van de gemeente Dilbeek,

  https://www.dilbeek.be/nl/verkeershinder/rioleringswerken-dilbeek-robert-dansaertlaan

  RIOLERINGSWERKEN – Dilbeek – Robert Dansaertlaan
  vrijdag 20 maart 2020 tot vrijdag 17 juli 2020
  Hinder
  Locatie
  Voetpad, Fietspad, Parkeerstrook, Rijbaan
  Impact
  Omleiding: beide richtingen, Afgesloten: volledige rijweg, Fietsers hebben geen doorgang, Handelaars bereikbaar, Plaatselijk verkeer: toegelaten, Voetgangers hebben doorgang
  Opdrachtgever
  Organisatie
  TMVW – Aalst-Asse

  Ik mag hopen dat dit om een vergissing gaat??

  De Dansaertlaan is nog maar een jaar volledig onderbroken geweest en wij moeten het laatste jaar kilometers rondrijden om bij onze winkels, creche, werk, enz. te geraken. En het is nog lang niet gedaan..
  Ook de Brusselstraat is op dit moment afgesloten.

  Dit kan echt niet meer!!
  Er moet veel meer spreiding komen in al die verschillende werkzaamheden, zodat er een alternatief is.
  Nu sluiten jullie 2 hoofdwegen tegelijk af.

  En wij vinden dat het niet kan, dat nu er zoveel geld gespendeerd is aan de heraanleg van de Dansaertlaan, deze gewoon weer opengebroken wordt…???

  Kan u daarom meer duiding geven bij dit artikel en bij deze werken?
  En als die dan wel moeten doorgaan, kan u er ook voor zorgen dat deze pas starten als de Brusselstraat terug open is?
  Met dank voor uw reactie.

  • stijnq zegt:

   Beste Lia, de rioleringen in de Dansaertlaan worden intern gerenoveerd met de koustechniek. Er zal dus niets open gebroken worden en de hinder zal zeer beperkt zijn. Men moet enkel toegang hebben via de bestaande mangaten.

  • stijnq zegt:

   Beste lia, de rioleringen worden intern gerenoveerd via de koustechniek. De hinder zal zeer beperkt zijn en er zal altijd doorgang zijn. Er is enkel toegang nodig via de mangaten en er zal dus niets opgebroken worden. Ik kijk het bericht nog eens na want misschien staat er misleidende informatie in.

   • Lia Lens zegt:

    Dag Stijn,
    Bedankt voor de verduidelijking, en inderdaad, de informatie strookt dan niet met de realiteit, gelukkig…, 🙂
    Nog een fijne dag gewenst.
    Lia

 12. G. PONNET zegt:

  Beste, ik hoopte dat de Stationstraat thv Royer zou opengesteld zijn op 2 maart maar niet dus!

  • stijnq zegt:

   Beste, ik hoopte dat ook maar een aantal elementen hebben voor vertraging gezorgd. In ieder geval, morgen zou er geasfalteerd worden. En nog eens voor de duidelijkheid: dit zijn geen gemeentelijke werken. Wij zijn dus ook afhankelijk van de communicatie en info van Farys.

 13. Ponnet Gerrit zegt:

  Bedankt voor uw antwoord. Ik heb er alle begrip voor maar begrijp ook dat wij hier al maanden “gegijzeld” worden . Ik heb herstellingswerken aan de woning moeten uitstellen omwille dat we niet bereikbaar waren met zwaar transport.

  • stijnq zegt:

   Begrijp ik zeker. En heel de transportleidinghistorie heeft ook flink wat roet in onze planning gestrooid… Duimen voor droog weer nu en het is voorbij.

 14. Nerinckx Francois zegt:

  Beste Stijn.Is er al een datum gekent voor het begin van de werken in de Bodegemstraat ter hoogte van nummer 254?Dit is waar FUNCAR en DELTASOL is.Dank bij voorbaat.

  • stijnq zegt:

   Werken zijn gegund aan Colas. Die zouden normaal beginnen in mei aan de ternatstraat. Nadien in fase 2 Bodegemstraat. Het is nu wat afwachten met Corona wanneer de werken echt kunnen starten. Want Brusselstraat moet eerst klaar zijn en dat heeft nu wat stil gelegen…

 15. Lia Lens zegt:

  Dag Stijn,

  We hebben 2 opmerkingen:
  1. Als je van de Rene De Cuyperstraat komt naar de Stationsstraat moet je nu stoppen en heb je geen voorrang meer. Geen probleem.
  Echter er staan heel vaak camionnettes geparkeerd aan de kant van de kapper. Daardoor is het zicht naar links ZEER beperkt en moet je te ver vooruit rijden om en het aankomend verkeer te kunnen zien. Dat is NIET veilig.
  Kan hier aan de overkant een spiegel geplaats worden? Dat zal de veiligheid voor iedereen bevorderen. Dank u om het te bekijken.

  2. Als je van de ring de Dansaertlaan af rijdt naar de Stationsstraat toe, dan kan je door onder meer camionnettes en ook het bord dat de vakken aanduidt, de lichten niet zien. Het enige licht dat je kan zien is dat boven de straat. Echter dat licht is niet het licht om rechtdoor te rijden, maar om rechtsaf te slaan. Kan u er aub voor zorgen dat bovenaan de rijstroken beide lichten geplaatst worden, zodat je die lichten VOOR ELK VAK ten allen tijde kan zien, ongeacht het bord of geparkeerde voertuigen.

  Met dank voor uw reactie en acties in deze.
  Vriendelijke groeten,
  Lia Lens

  • stijnq zegt:

   Dag Lia, ik laat het zeker bekijken!

   • Lia Lens zegt:

    Beste Stijn,

    Bedankt.
    We zagen ondertussen (al efkens) dat er een spiegel hangt in de Stationsstraat.
    Het helpt effectief, alleen is hij nogal aan de kleine kant.
    Dus als dat nog voor vergroting vatbaar zou zijn, en hij op de andere hoek zou kunnen hangen, zou dat nog beter zijn.

    Maar het is in ieder geval al een stuk veiliger, waarvoor dank!

    Ik ben benieuwd naar de oplossing van het 2de puntje.

    Vriendelijke groeten,
    Lia

 16. Johan Marissens zegt:

  Hallo Stijn. Met blijdschap vernomen dat ook op grondgebied Dilbeek de kruispunten op de F209 gaan aangepakt worden. De werken zullen zich zoals in Ternat waarschijnlijk beperken tot het zichtbaarder maken van de kruisingen dmv wegmarkeringen en verkeersborden. Toch zou ik u bij deze willen duiden op de oncomfortabele boordstenen die de fiets(t)er dient te nemen op de Ijsbergstraat en deels de Wijngaardstraat. Daar waar het er al fiets(t)er op aan komt de rijweg zo snel mogelijk te evacueren moet men juist vertragen om de boordsteen op te wippen wil men niet lek rijden of een pijnlijke rug riskeren. Zeker met een zwaardere elektrische fiets is het écht niet simpel het voorwiel te lichten. Nu, zo vakkundig als aan de Wijngaardstraat, kant Schepdaal-richting Brussel, dient deze problematiek misschien niet te worden aangepakt. Waarschijnlijk volstaat het de boordstenen plaatselijk af te frezen om zodoende de helling geleidelijker te maken. Zou je zo goed willen zijn dit eens te evalueren aub? Groeten, Johan

 17. stijnq zegt:

  Dag Johan
  Is het mogelijk wat foto’s te sturen en de exacte locaties?
  Dank!
  Stijn

 18. Johan Marissens zegt:

  Dag Stijn. De knip in de Borrestraat is ongetwijfeld een meerwaarde voor de F209, waarvoor dank. Toch even opmerken dat de houten paal die hiervoor gebruikt werd nauwelijks zichtbaar is bij duisternis. De reflectoren weerkaatsen amper en de Borrestraat heeft geen openbare verlichting. Misschien moet er overwogen worden om extra verlichting/signalisatie te plaatsen vooraleer er ongelukken gebeuren. Groeten,Johan.

 19. Duran Balkis zegt:

  Beste,

  Heeft u enig idee wanneer de werken zullen starten aan de jachthofweg/snikbergstraat?

  Bedankt
  Duran

  • stijnq zegt:

   Neen, nog niet. Zal vermoedelijk nog 5 tal jaar duren. Er moeten rioleringen gelegd worden. Intussen bekijken we wel of we de straat degelijk kunnen herstellen in afwachting van…

  • stijnq zegt:

   Neen, nog niet. Zal vermoedelijk nog 5 tal jaar duren. Er moeten rioleringen gelegd worden. Intussen bekijken we wel of we de straat degelijk kunnen herstellen in afwachting van…

 20. Nerinckx Francois zegt:

  Geachte Mr.Stijng.De Firma Eigenwijs Wegwijs is vandaag 30/11/2020 mijn aansliutingen van affalwater en vuilwater komen verplaatsen.De buizen waar de putjes komen staan juist op de schijding van mijn tuin.Dit wil zeggen de helft in mijn tuin en de helft op het fietspat of voetpad.
  Een werkt die op niets trekt.Kan U dit eens nazien.Hoe dit komt?Dank U bij voorbaat voor U tussqenkomst.Groeten van Francois Bodegemstraat 254 te Sint Martens Bodegem.Dank U voor een antwoord.

 21. Nerinckx Francois zegt:

  Vervolg van Nerinckx Francois.Ik ben eens nieuwsgierig hoe ze mij borduurstenen gaan terug zetten?Mijn tel.02/5672580.

 22. Nerinckx Francois zegt:

  Hatelijk bedankt voor U snelle tussenkomst.Deze namidag hebben de arbeiders alles terug opengemaakt voor de putjes te verplaatse.Een ding is er dat ze mijn afloopbuis van 250mm verkort hebben tot in mijn tuin en daar een reduktie opgeplaatst naar 160mm.Nadien een paar hoeken en dan de putjes.Hopend later nooit verstoppingen te krijgen.Nochmaals bedankt.Groeten vanwege Nerinckx Francois.

 23. Walter T zegt:

  Wanneer starten de werken in de Eksterstraat?

  • stijnq zegt:

   Beste,
   Het aanbestedingsdossier zal in het voorjaar 2021 gepubliceerd worden. De nutsmaatschappijen moeten hun werken beëindigd hebben tegen augustus 2021. Aansluitend zou er overgegaan moeten kunnen worden tot de eigenlijke riolerings- wen wegeniswerken.

   Groeten
   Stijn

 24. Vlaes zegt:

  Beste,
  Wanneer is de Jozef Mertensstraat opnieuw toegankelijk?

  • stijnq zegt:

   Dat zal nog enkele maanden in beslag nemen. Rioleringswerken nu gedaan. Men kan starten met de afwerking van de straat en voetpaden. In winterse tijden is het echter niet zeker om er een termijn op te plakken. In alle voorzichtigheid denk ik dat het eind maart kan klaar zijn.

 25. Raymond Praet zegt:

  Dag,

  Staat het nu vast dat oprit 12 definitief gesloten wordt ?

  En worden alle spooroverwegen echt NIET gesloten (tussenkomst van jullie communicatiespecialist op FB…) ; nu niet, straks niet, nooit ?
  Is dat hele Akkeakketuut-gedoe (duurt reeds jaren) dan naar de prullenmand verwezen ?

  Dank en fijne dag verder

  • stijnq zegt:

   Dag Raymond,

   Afrit 12 kan volgens Dilbeeks mobiliteitsplan enkel gesloten worden indien doorstroming op N8 aanzienlijk verbetert. Na de herinrichting van het complex 13 is dat dus pas aan de orde.
   Wat betreft spooroverwegen: er is reeds een overeenkomst wat betreft Dilbeek, unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Auto’s zouden daar afgeleid worden via de Wolsemstraat. Voor Groot-Bijgaarden is een autoalternatief in onderzoek. Maar dus geen sluiting zonder alternatief. Sint-Martens-Bodegem is voor infrabel niet prioritair. Maar ook daar blijft het principe: geen sluiting zonder alternatief.

   • Raymond Praet zegt:

    Bedankt, maar dan dien je dringend even met Stefaan De Proft te praten… die wat betreft de spoorovergangen een andere mening heeft. Mag ik je antwoord ter zake op FB/Dilbeek plaatsen (letterlijk en met bron) ?

 26. Nerinckx Francois zegt:

  Geachte Mr.Stijn.
  Betrefd werken in Bodegemstraat,254.U gerealiseerde werken mogen zeker gezien worden.Dit is wel overal een grote vooruitgang.Maar hoe komt het dat bij mij tussen fietspad en randborduren tuin geen afwerking gebeurt is?Overal is dit afgewerkt met gravier (kleine steentjes waar ook regelmatig het vuil doorgroeit )Zou dit bij mij niet kunnen gebeuren met asvalt?Ik krijg regelmatig opmerkingen van voorbijgangers dat dit slordig is.Hopend op een goed verloop.
  Dank bij voorbaat en een pretige dag.

  • stijnq zegt:

   Dag Francois,
   Klopt. Zou inderdaad beter afgewerkt moeten worden (met klinkers). Ik laat bekijken hoe we het kunnen oplossen.
   Dank voor compliment!

   Stijn

   • Nerinckx Francois zegt:

    Hartelijk bedankt voor Uwe tussenkomst.Groeten van Francois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s