Links

N-VA Dilbeek

Gemeente Dilbeek

Politie Dilbeek

2 reacties op Links

 1. Guido Jacxsens zegt:

  Beste Stijn,
  We hebben er ons 30 jaar geleden met het oudercomité van de lagere school in Bijgaarden met succes tegen verzet dat de Brusselstraat een voorrangsweg zou worden. Ik geef toe, er zijn wel wat argumenten voor maar we zijn al blij dat we het zo lang hebben kunnen tegenhouden.
  Ook heel lang geleden hadden we een werkgroep van geïnteresseerde burgers om het gemeenteplein vorm te geven. We vergaderden in mijn veranda en het heeft me enkele bakken bier gekost. Bijna al onze suggesties zijn weerhouden in de uiteindelijke plannen.
  Een belangrijk punt was dat het doorgaand verkeer uitgenodigd werd om niet de Brusselstraat naar het station van GB te volgen maar de Gossetlaan te nemen. We deden dat door de stoepen af te ronden, de Brusselstraat komende van het station een knik te geven en door de hoek van het gemeenteplein wat op te schuiven naar de muziekschool toe.
  Ik zie nu dat de Brusselstraat terug “rechtgetrokken” wordt door het stopteken op de Gossetlaan te zetten. Een belangrijk deel van het doorgaand verkeer zal nu terug naar het station geleid worden zodat dat deel van de Brusselstraat weer minder veilig en autoluw wordt. Spijtig voor wie daar woont…en er zal stilaan een knoop ontstaan daar waar Brusselstraat en Dansaertlaan samenkomen.
  Verder wil ik me ook aansluiten bij de tegenstanders van het afsluiten van afrit 12. De thermen daar krijgen klanten over de vloer van een straal van 50km en meer. Hoe moeten ze daar geraken? In de voorbije jaren heeft ook al SAB de verbinding tussen Hunderenveld en de thermen “doorgeknipt” en werd ook de toegang vanuit Molenbeek bemoeilijkt … Voor de uitbaters moet dit een financiële ramp zijn en rustige straatjes zullen nu verkeer krijgen dat er niet moet zijn.
  Groetjes,
  Guido Jacxsens

  • stijnq zegt:

   Dag Guido

   Dank voor je reactie. Het kruispunt Gossetlaan-Brusselstraat moeten we eens bekijken. Waardevolle suggestie om Gossetlaan te bevoordelen tov de Brusselstraat. Heel de categorisering van wegen is onderwerp van het in opmaak zijnde mobiliteitsplan. Dat nemen we mee.
   Wat betreft Afrit 12 is al meermaals meegedeeld dat de grondige evaluatie gebeurt op basis van de gedane metingen. We maken daar de komende maanden werk van.

   Mvg
   Stijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s