Nog archeologie op de schop: zoektocht aannemer Wolsemstraat van start!

In de loop van 2019 zal één van de slechtste straten van Dilbeek volledig vernieuwd worden. Het stuk Wolsemstraat in Sint-Martens-Bodegem, een veel gebruikt weg tussen Bodegem en Dilbeek, is berucht voor de vele putten en bulten.

Waarom nu pas?

We willen niet de zoveelste oplapbeurt geven. Asfalt leggen op een weg zonder fundering brengt geen oplossing en is geldverspilling. Bovendien moet de straat nog riolering krijgen. Dit verklaart ook de lange voorbereidingstijd. Het regenwater zal zoveel als mogelijk opgevangen worden in open grachten. Hiervoor waren een 25-tal onteigeningen nodig. Deze zijn quasi achter de rug.

Het project omvat niet enkel de Wolsemstraat (van het brugje tot de Lange Veldstraat) maar ook de Lange Veldstraat tot aan de Neerstraat én de Bruine Lieveheerstraat tot aan de Kattenstraat. In totaal 1,7 km weg.

Tijdspad

Het bestek voor deze uitgebreide werken is nu gepubliceerd. Rond half oktober moeten de offertes binnen komen zodat in de loop van november/december de werken gegund kunnen worden. Nadien zal met de aannemer een startdatum en de fasering bepaald worden. De nutsleidingen (water, telecommunicatie) werden vernieuwd in de maand juni.

Ontwerp

Veel mogelijkheden in een dergelijke landelijke straat zijn er niet. Gezien de Wolsemstraat toch veel gebruikt wordt door auto’s maar ook fietsers, wordt ze 4m breed, met goten van telkens een 0,5m. Bovendien komen er op verschillende plaatsen uitwijkstroken. Voor de Lange Veldstraat wordt hetzelfde profiel gebruikt maar dan met een wegbreedte van 3m + uitwijkstroken. In de Bruine Lieveheerstraat versmallen de goten naar 0,30m.

typeprofiel bruine lieveheerstraattypeprofiel wolsemstraat 1

Grondplannen in pdf

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s