Aanleg fietspaden Wijngaardstraat van start!

Vorige week is aannemer Norré-Behaegel gestart met de werken aan nieuwe fietspaden in de Wijngaardstraat. Op het wegdeel tussen ‘de Gendarm’ en de spoorwegbrug werden fietsers en voetgangers tot nu toe aan hun lot overgelaten. Met deze werken komt er aan beide zijden van de Wijngaardstraat een breed fietspad, afgescheiden door een haagje (zie plannen). De oversteek van de fietssnelweg wordt beter beveiligd en snelheidsremmers maken de overgang van zone 70 naar 50 duidelijker. Gelijktijdig wordt ook hier de waterleiding en telecommunicatieleidingen vernieuwd. De verlichting wordt vervangen door LED-verlichting en de elektriciteit wordt ondergronds gelegd. De aannemer heeft 40 werkdagen om de werken tot een goed einde te brengen. Ten laatste eind oktober zijn de werken voltooid.

Na deze werken zullen er in deze bestuursperiode 15km fietspaden zijn aangelegd. Nog 20km staan op de planning voor de komende jaren. Eerstvolgende projecten: Dansaertlaan, Bodegemstraat, Ternatstraat, Hoogveld, Molenberg.

 

 

 

wijngaardstr

Plannen fietspaden Wijngaardstraat

 

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s