Nieuwe ontsluitingsweg in Wolsemwijk

IMG_6956Het openbaar onderzoek voor de aanleg van een ‘zuidelijke ontsluitingsweg’ in de Wolsemwijk is lopende. Een deel van de Wolsemwijk is namelijk niet bereikbaar voor bewoners, die vaak moeilijk te been zijn, vuilkar én voor hulpdiensten. Vandaar dat de gemeente een lokale weg wil aanleggen naar het zuidelijk deel van de wijk.

De aanleg van de weg zal gecombineerd worden met de aanleg van fietsvriendelijke doorsteekjes (geel op de plannen) en een aantal parkeerplaatsen.

Het project heeft extra tijd in beslag genomen omdat een aantal grondinnames moesten gebeuren. Deze zijn nu achter de rug. Eens de vergunning er is, starten we de zoektocht naar een aannemer. De werken zouden dus kunnen starten in het voorjaar van 2019.

wolsemwijkGedetailleerde plannen Wolsemwijk

In de wijk zijn er nog ontsluitingsproblemen. Ook parkeren gebeurt op plaatsen waar het niet kan met als gevolg dat veel grasperken stuk gereden worden. In een volgende fase bekijken hoe dit probleem kan opgelost worden.

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s