We werken verder…

In 2016 werden de werken aan het Dorpsplein, de rioleringswerken rond afrit 12 (Berghaagstraat, Oude Eikelenberg en delen van de Kattebroekstraat en Astridlaan) en in de Hongersveld en Ketelheidestraat afgerond.

2016 was koud bier in vergelijking met 2017. Een pak  werken staan op stapel! Een overzichtje…

 • In Schepdaal is de volledige heraanleg van de slechte delen van de Predikherenstraat en de Zierbeekhofbaan bijna achter de rug. Grachten werden gegraven om de wateroverlast en problemen met erosie aan te pakken.
 • Nog in Schepdaal wordt de Gysenstraat volledig vernieuwd, inclusief de riolering. De bewoners wachten er al meer dan 10 jaren op. De werken zijn van start gegaan op 20 februari en worden uitgevoerd door de firma Pevenage.
 • In centrum Dilbeek zijn de voorbereidende werken gestart voor de heraanleg van een groot deel van de Moeremanslaan. De straat heeft te kampen met wateroverlast en de rioleringen bevinden zich in slechte staat. Heel het rioleringsstelsel wordt ontdubbeld en de volledige bovenbouw wordt vernieuwd. Firma Wegebo zal de werken uitvoeren. Deze zullen in principe eind 2017 volledig beëindigd zijn. Een omleiding is voorzien langs de Baron R. de Vironlaan en de Berchemstraat.
  Detail ontwerpplannen Moeremanslaanmoeremanslaan
 • In de Kameelstraat in Bodegem zijn de voorbereidende werken gestart aan de waterleiding en het elektriciteitsnet. Op 18 april start de firma Timmermans namelijk met de uitvoering van rioleringswerken. De werken zouden beëindigd moeten zijn vóór de aanvang van het bouwverlof.

  kameelstraat

  Ontwerpplannen Kameelstraat

 • Eveneens in Bodegem start de firma Van Lembergen op 18 april met de volledige vernieuwing van het Stationsplein. De parkeerchaos daar wordt opgelost door het aanleggen van afgebakende parkeerplaatsen in grasdallen.

  stationsplein-plannen

  De plannen voor het nieuwe Stationsplein

 • Ook in de Steenbergstraat en de Bufkensstraat te Bodegem zal de riolering aangepast worden. Deze werken werden gegund aan de firma Alonco. De concrete startdatum wordt binnenkort bepaald.

  steenbergstraat-bufkensstraat

  Ontwerpplannen Steenbergstraat/Bufkensstraat

 • In de maand mei wordt er gestart met de vernieuwing van de Zakstraat te Itterbeek. Ook riolering wordt aangelegd waar nu niet aanwezig. De werken worden uitgevoerd door de firma Audebo en zullen ongeveer 3 maanden duren.

  zakstraat

  Ontwerpplannen deel Zakstraat

 • Het eerste grote fietspadendossier gaat eveneens van start! In samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw worden fietspaden aangelegd in de Pedestraat (Leeuw), de Doylijkstraat, de (ontbrekende delen van de) Ijsbergstraat en de Jan de Trochstraat. Waar nodig wordt ook het wegdek volledig vernieuwd. In totaal goed voor een traject van 4 km brede fietspaden (langs beide kanten). De voorbereidende werken zijn aan de gang. De concrete startdatum wordt binnenkort bepaald. Tijdens de werken blijft de doorgang voor fietsers en voetgangers zoveel mogelijk gegarandeerd, voor autoverkeer zal afwisselend verkeer geregeld worden door middel van borden.

  img_4978

  Elektriciteitsnetwerk en waternet worden vernieuwd in de Doylijkstraat ter voorbereiding van de aanleg van fietspaden

 • Tot slot zijn ook de voorbereidende werken in de Dilbeekse kern van start gegaan. Zij zijn de voorbode voor de volledige heraanleg van de Spanjebergstraat, de Sint-Alenalaan, de Verheydenstraat en een deel van de Kasteelstraat. De aanbestedingsprocedure wordt weldra opgestart. Bedoeling is om na het bouwverlof van start te gaan.

   

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Een reactie op We werken verder…

 1. Hubert Lammens zegt:

  Stijn,

  Je bent goed op dreef!

  Groetjes,

  Hubert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s