Werken halfweg 2017

Een half jaar wegenwerken in Dilbeek: wat is beëindigd, waar zijn we bezig en waar beginnen we het komende half jaar? Een overzicht…

Werken in Gysenstraat beëindigd

Deze werken kaderen in de doelstelling om alle woningen op het rioleringsstelsel aan te sluiten (of ze via een individuele installatie afvalwater te laten zuiveren). De huidige rioleringsgraad in Dilbeek bedraagt 94,24% (doelstelling 97,99%). Wat de Gysenstraat betreft was de (her)aanleg van de weg ook dringend nodig. Het resultaat mag in ieder geval gezien worden!

Stationsplein Bodegem afgewerkt

We maken werk van betere parkings aan de treinstations. In Dilbeek werd de parking enkele jaren geleden gefatsoeneerd, Groot-Bijgaarden kwam eveneens al aan de beurt. De parking in Bodegem is de laatste in de rij. Door parkeerplaatsen duidelijk af te bakenen, behoort het kris kras door elkaar parkeren tot het verleden.

Kameelstraat bijna klaar…

De Kameelstraat is wat te vergelijken met de Gysenstraat. Nog geen deftige riolering en de staat van de weg liet te wensen over. Door de aanleg van rioleringen slaan we ook hier twee vliegen in 1 klap. Na het bouwverlof wordt de toplaag aangelegd en zijn de werken achter de rug.

Fietspadenproject Doylijkstraat – Ijsbergstraat – Jan de Trochstraat in uitvoering!

Over een lengte van meer dan 3 kilometer worden langs beide kanten van deze verbindingswegen veilige en comfortabele fietspaden aangelegd. Dit vereist een aanpassing van het wegprofiel. In het geval van de Doylijkstraat en de Ijsbergstraat gaat dit samen met een volledige vernieuwing van de rijweg. De week na het bouwverlof wordt de Doylijkstraat afgewerkt, vervolgens is het aan de Ijsbergstraat en nadien de Jan de Trochstraat.

Slemlagen op de Schepdaalstraat en de Poverstraat

Een wat-laag? Een slemlaag is geen slijtlaag waarbij een stuk asfalt wordt afgeschraapt en een nieuwe aangebracht. Een slemlaag leggen we bovenop de bestaande slijtlaag. Dit kan enkel indien het wegdek nog in redelijk goede staat is. Een slemlaag maakt een bestaand wegdek terug waterdicht en dus vriesvast. Op die manier wordt de levensduur van de straat verlengd. De aanleg ervan is ook een stuk goedkoper. In Dilbeek passen we deze techniek voor de eerste keer toe bij wijze van test. Dit op een drukke straat (Schepdaalstraat) en een rustige straat (Poverstraat). Indien succesvol zullen we het op meer straten toepassen (kan uiteraard enkel op asfaltwegen).

Rioleringswerken in de Zakstraat

Ook in de Zakstraat wordt aan de weg en rioleringen gewerkt. Het laatste deel van de Zakstraat richting Pede (ongeveer de helft van de werfzone) wordt eveneens volledig vernieuwd. Deze bevindt zich in zeer slechte staat. In het najaar zijn de werken achter de rug.

Bestrijding wateroverlast in de Moeremanslaan

In de Henri Moeremanslaan (tussen Berchemstraat en N8) wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De straat had regelmatig last van wateroverlast. Door rioleringen aan te leggen met voldoende debiet, moeten de problemen tot het verleden behoren. De weg wordt volledig heringericht met een breed voetpad en parkeerplaatsen gescheiden van de rijbaan. De rioleringen zijn aangelegd, na het bouwverlof start de afwerking van de weg.

Rioleringswerken in de Steenbergstraat-Bufkensstraat

Ook in de Steenbergstraat en de Bufkensstraat zijn er rioleringswerken aan de gang. Rioleringen worden aangelegd en wegdek volledig vernieuwd.

 

Einde van een lange lijst. In het najaar starten eindelijk de werken in het centrum van Dilbeek. Het veelbesproken masterplan wordt in uitvoering gebracht! Aannemer Wegebo/Colas is aangeduid om de werken in de Spanjebergstraat, Verheydenstraat, Sint-Alenalaan en Kasteelstraat uit te voeren.
Ook in het najaar starten de wegeniswerken aan de Nieuwenbosstraat en Anemonengaarde. Aannemer is firma Alonco.

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s