Werven in Dilbeek: stand van zaken augustus 2014

Deze maand werden een aantal kleinere werven opgestart waarvan we proberen de grootste hinder te concentreren tijdens de schoolvakantie. Drie werven zullen hetzij eind augustus of halfweg september achter de rug zijn (uiteraard onder voorbehoud van goed weer, geen vanzelfsprekendheid tegenwoordig…). In de Assestraat en in Bodegem startten intussen rioleringswerken.

Kloosterstraat
De Kloosterstraat wordt tussen de Dansaertlaan en de Kamerijklaan geherasfalteerd over de gehele lengte. Deze drukbereden straat heeft de laatste 25 jaar sterk te lijden gehad onder zwaar verkeer, vele ingrepen door nutsmaatschappijen. Bovendien zijn veel riooldeksels verzakt.

Einde voorzien laatste week augustus.

De riooldeksels worden op hoogte gebracht en de toplaag afgeschraapt.

De riooldeksels worden op hoogte gebracht en de toplaag afgeschraapt.

De nieuwe toplaag is aangebracht!

De nieuwe toplaag is aangebracht!

 

 

 

 

 

Verkeersplateaus Bodegemstraat
De plateaus op de Bodegemstraat worden verwijderd. Zij werden niet reglementair aangelegd en horen simpelweg niet thuis op een doorgangsweg (lokale weg type I) waar in principe veel verkeer, inclusief busverkeer, moet passeren. De plateau aan de kruising met de Molenbergstraat/Snikbergstraat blijft voorlopig liggen. De verwijdering ervan wordt mee opgenomen in de heraanleg van de Itterbeeksebaan en een klein deeltje van de Bodegemstraat.

Einde voorzien half september.

Aan de Begijnenborrestraat werd de verkeersplatteau al volledig verwijderd.

Aan de Begijnenborrestraat werd de verkeersplateau al volledig verwijderd.

Het verkeersplatteau aan Begijnenborre in opbraak

Het verkeersplateau aan Begijnenborre in opbraak.

 

 

 

 

 

Oude Ninoofsebaan
Deze straat, in het verlengde van de vernieuwde Molenbergstraat en de net vernieuwde Snikbergstraat, wordt voor het grootste deel vernieuwd. Het gaat hier om een volledige renovatie: voetpad, fundering, borduren, wegdek.

Einde voorzien eind september.

Opbraak van de volledige fundering

Opbraak van de volledige fundering

IMG_2353

 

 

 

 

 

 

Intussen is de Snikbergstraat volledig vernieuwd, inclusief nieuwe voetpaden, nieuwe boordstenen en een degelijke fundering.

Een volledig vernieuwde Snikbergstraat

Een volledig vernieuwde Snikbergstraat.

Snikbergstraat: zicht vanaf Bodegemstraat

Snikbergstraat: zicht vanaf Bodegemstraat

 

 

 

 

 

Assestraat
Een zijarm van de Assestraat (eveneens Assestraat genaamd) wordt aangesloten op het rioleringsstelsel in het kader van de Riovisie, een plan om alle huizen aan het rioolstelsel te koppelen. De aansluiting op de riool op de hoofdas van de Assestraat is eerst aan de beurt. Dit om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken tijdens de startende schoolperiode. Openstelling voorzien eerste week van september. De werken kunnen dan verder gaan in het doodlopend gedeelte.

Aansluiting van een zijarm van de Assestraat op het rioleringsstelsel.

Aansluiting van een zijarm van de Assestraat op het rioleringsstelsel.

 

 

 

 

 

Rioleringswerken in Sint-Martens-Bodegem
Deze werken zullen gefaseerd plaats vinden in de Heygemstraat, Steenbergstraat, Grote Sypestraat, Lange Veldstraat en een deel van de Oosthoekstraat. Na de aanpassingen aan de nutsleidingen, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de nodige huisaansluitingen, zal de wegenis in de betrokken straten volledig vernieuwd worden.

Onderaan de Heygemstraat en in een restperceel in de Bodegemstraat worden bufferbekkens gebouwd die het regenwater ophouden en vertraagd afvoeren zodat wateroverlast wordt vermeden. Op verschillende plaatsen worden ook grachten aangelegd die het regenwater zullen bufferen en afvoeren.

De eigenlijke werken startten op dinsdag 29 juli in de Heygemstraat en zullen in totaal ongeveer één jaar duren.

 

Het bufferbekken aan de Heygemstraat wordt aangelegd

Het bufferbekken aan de Heygemstraat wordt aangelegd

Start van de werken aan de Heygemstraat met kruising Poverstraat

Start van de werken aan de Heygemstraat met kruising Poverstraat

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Werven in Dilbeek: stand van zaken augustus 2014

  1. Chris Stevens zegt:

    Hey Stijn, het is idd geen lachertje om deze dagen in het Dilbeekse rond te toeren. Reden te meer zou ik zeggen om de fiets te nemen. Ander vraagje van mijn zijde waar jij misschien het antwoord op weet. Inde Herybautlaan werden ook nutswerken uitgevoerd (gas) waarbij de beplanting er moest aan geloven. Ik ben dan ook teleurgesteld in de mate waarin deze straat werd achtergelaten. Eigenlijk is dit een schande en moeten de verantwoordelijken dit opnieuw in hun oorspronkelijk staat aanleggen. Bij mij voor mijn deur staat trouwens ook een boom die meer hinder dan plezier geeft. Ook bij de werken heeft deze ervoor gezorgd dat de beplanting voor mijn deur op niets meer trekt. Bij wie kan ik hiervoor terecht ? Bedankt voor de tip en keep up the good work ! Groeten Chris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s