Welkom!

Welkom op mijn vernieuwde persoonlijke blog. Voor zij die mij niet kennen: ik ben Stijn Quaghebeur, 36 jaar, gemeenteraadslid in Dilbeek sinds 2007 en woon al heel men leven in Bodegem. Zij die mij wel kennen, weten dat ik niet zomaar in de politiek zit. Over veel zaken heb ik een duidelijke visie en ik zit dan ook in de politiek om deze visie in werkelijkheid om te zetten. Denken-durven-doen is niet enkel het onderschrift van N-VA, maar ook mijn persoonlijke dada. De laatste 6 jaar in de gemeenteraad heb ik bewezen zaken te durven aankaarten, mijn mond durven open te doen en ook daadwerkelijk dingen te doen. In de politiek en daarbuiten, in allerhande verenigingen.

De bedoeling van deze website is dan ook u vertrouwd te maken met mijn ideeën, mijn visie en duidelijk te maken dat het niet enkel bij woorden blijft maar ook bij daden. Een snelle blik op de pagina ‘in de pers’ zal dat ook duidelijk maken.

Veel leesplezier en hopelijk wordt u een trouwe bezoeker!

(u kan ook automatisch op de hoogte gehouden worden van wijzigingen op deze site door rechtsbovenaan op de knop “volg” te klikken)

Stijn

Dit bericht werd geplaatst in Gemeente(raad) Dilbeek, N-VA Dilbeek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Welkom!

 1. De Vos Marc zegt:

  Stijn ,
  Je besteedt in uw programma veel aandacht aan nieuwe initiatieven wat betreft fiets- en voetpaden
  Wanneer je in Dilbeek echter rondrijdt is men de laaste jaren niet in staat geweest het bestaande wegennet te onderhouden . Hiervoor zijn er geen speciale vergunningen , subsidies, samenwerking met andere overheden of grote studies van studiebureaus nodig .
  Gewoon aanbesteden en uitvoeren .
  NVA was deel van de coalitie en heeft dus een verantwoordelijkheid in de huidige toestand .
  De toestand is zo erg dat er enorm veel geld zal gaan in herstel en renovatie .
  Stop even met nieuwe initiatieven en hersteld de wegen !!
  Heb je hier een concreet voorstel ?
  Hoe komt het dat er de voorgaande 10 jaren de toestand zo is verergerd?
  Is er probleem op het departement openbare werken of is er een gebrek aan middelen?
  Bestaat er een inventaris, plan, kostenraming om huidige toestand te verbeteren ?
  Ik ben zelf fietser . 90% van de wegen hebben geen fietspad maar met een degelijk wegdek (fietsers en autos dienen nu te slalommen tussen de putten) zal men globaal meer veiligheid creeren dan 5 km nieuw fietspad .
  Bedankt voor uw aandacht .

  • stijnq zegt:

   Beste Marc,

   Bedankt voor je reactie. Uiteraard verdienen de wegen zelf ook alle aandacht. Onderhoud is belangrijk maar ik denk dat we in de toekomst vooral moeten voorkomen dat wegen er slecht gaan bijliggen. Een voorbeeld: de Brusselstraat in Kapelle was nog maar 2 weken opnieuw geasfalteerd of de straat werd al open gelegd om een aantal rioolaansluitingen te doen. Zo dweil je natuurlijk met de kraan open. Wij willen zoveel mogelijk voorkomen dat dit nog gebeurt. Veel aannemers kunnen vandaag reeds onder de wegverharding boren. De aanbesteding voor deze werken moet opnieuw gedaan worden en dit moet één van de gunningscriteria zijn. Indien de straat toch open gelegd moet worden, moet er op voorhand een plaatsbeschrijving gebeuren en controle nadien, met genoeg tijd tussen zodanig dat duidelijk wordt of het herstel duurzaam is gebeurd.
   Ik denk ook dat het een “én” verhaal is. Bij de aanleg van fietspaden zal in veel gevallen ook de straat aangepakt moeten worden, in de eerste plaats al om de rijweg wat te versmallen gezien veel straten in Dilbeek nog te breed zijn uitgerust. Indien straten echt dringend aan herstelling toe zijn, kunnen we gerust eerst het wegdek aanpakken en achteraf de fietspaden. Dit is gebeurd en staat te gebeuren in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden + Brusselstraat in Kapelle en Bijgaarden. Soms moet echter ook de riolering aangepakt worden. Dit is bvb het geval in de Molenbergstraat. Dat dit zo lang moet duren heeft in dit geval ook te maken met weinig pro-actief werken en een ondermaatse projectplanning. Nog twee zaken die moeten aangepakt worden. Ik heb dit meermaals aangekaart in de gemeenteraad, vooralsnog zonder gevolg. Als N-VA een groter gewicht krijgt in de gemeenteraad,wat we uiteraard hopen, is dat één van de zaken waar we de hoogste prioriteit willen aan geven.

   Mvg
   Stijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s