Wegenwerken 2019-2025

Op onderstaande kaart kan u ten allen tijde opvolgen welke werken in Dilbeek uitgevoerd, in uitvoering of gepland zijn. De kaart zal regelmatig aangepast worden.

Soorten werken:

 • Structurele heraanleg wegen tijdens afgelopen periode 2013-2018
 • Heraanleg toplaag van wegen tijdens periode 2013-2018
 • Nieuwe voetpaden aangelegd tijdens periode 2013-2018
 • Geplande werken in 2019, 2020…

Kleurcode:

 • rood: wegen waar fietspaden aangelegd worden, doorgaans inclusief heraanleg weg
 • groen: wegen waar voetpaden aangelegd of vernieuwd worden
 • lichtblauw: wegen waar de asfaltlaag op de weg vernieuwd wordt
 • donkerblauw: wegen die volledig heraangelegd worden, inclusief fundering, in voorkomend geval ook vernieuwing riolen. Ook voetpaden worden in dergelijke werken doorgaans vernieuwd.
 • lichtgroen: wegen waar we de komende jaren de opmaak van de plannen zullen opstarten

Gebruiksaanwijzing:

 • De kaart bestaat uit verschillende kaartlagen die kunnen aan- en afgevinkt worden
 • Als je op een straat klikt, krijg je meer info over de aard van de werken

22 reacties op Wegenwerken 2019-2025

 1. Pingback: Overzichtskaart wegenwerken | Stijn verandert!

 2. Marleen De Mulder zegt:

  Interessante info, alleen de voorziene duur van de werken ontbreekt en/of waarom de werken zolang aanslepen (cfr Kloostermuur in Gr-Bijg)

  • stijnq zegt:

   De werken aan de Kloostermuur zijn zo goed als gedaan. Die duren langer omdat heel de straat vernieuwd wordt zodanig dat dit voor 10-tallen jaren goed is. Geen half werk.
   Verder weten we pas hoe lang werken gaan duren eens de aannemer aangeduid is. Maar als ik het weet, zal ik het er bij plaatsen. Dank voor de tip!

 3. Maarten zegt:

  Heel erg handig, bedankt! Komt er op de Dansaertlaan een fietspad voor beide richtingen aan de noordzijde, of wordt er aan elke zijde een fietspad aangelegd? In het laatste geval, hoe is de inrichting aan het op- en afrittencomplex voor fietsers?

  • stijnq zegt:

   Een dubbel antwoord: van de stationsstraat tot aan het op- en afrittencomplex komen er fietspaden langs beide zijden. Vanaf daar (net voor het complex), komt er een dubbelrichtingsfietspad tot aan de Brusselstraat. De oversteek wordt beveiligd met verkeerslichten.

 4. Ghijsens Marie-Jeanne zegt:

  wanneer komt er een fietspad in de Molenstraat vanaf station naar het pleintje?? Het is er levensgevaarlijk.

  • stijnq zegt:

   Beste,

   Dat is voor de komende jaren niet voorzien. De vraag is terecht maar er is voorkeur gegeven aan de Bodegemstraat en Ternatstraat. Daar zullen vanaf volgend jaar fietspaden aangelegd worden. De straat is een pak drukker en in (nog) minder goede staat.

 5. Johan M zegt:

  Zou bij de heraanleg van de Wolsemstraat-Lange Veldstraat en de Bruine Lieveheerstraat dit najaar het bovenste deel van de Neerstraat ook niet aangepakt kunnen worden? Vooral de S-bocht ligt er gevaarlijk bij en als de wegenwerkers dan toch ter plaatse zijn… 😉

  • stijnq zegt:

   Begrijpelijke vraag maar zo simpel is het niet. Er is een bepaald budget voorzien voor die straten en we moeten zien dat we daar wel mee toekomen. Voor de neerstraat moet er budget vrijgemaakt worden. Ik ken de situatie daar. Inderdaad niet goed maar eigenlijk niet voorzien voor autoverkeer.

   • Johan M zegt:

    Bedankt voor de reactie en alle begrip hoor. Trouwens, groot gelijk wat betreft dat autoverkeer. ik passeer daar namelijk enkel als woonwerk-fietser. Het traject Sint Martinus-Neer-Lieveheer-Smissenbosstraat is een mooi alternatief voor de drukke Bodegemstraat.

   • stijnq zegt:

    Inderdaad. Zo staat het ook in het mobiliteitsplan.

 6. De Neyer zegt:

  Beste Stijn,
  Voor wanneer zijn de afkoppelingswerken (voorzien door Farys of eigen initiatief) van de woningen gelegen in de Jozef Mertensstraat (vanaf Groenstraat tot Waerboom) gepland ?

  • stijnq zegt:

   Beste Dominiek,

   De technische plannen voor de riolen worden nu een laatste keer aangepast. Vermoedelijk zal de aanbestedingsprocedure in 2018 opgestart worden. Ruwe schatting: na bouwverlof aannemer, start werken ten vroegste eind 2018. Veel zal nog afhangen welke werken de nutsmaatschappijen moeten doen. Daar is nu nog geen zicht op. 1ste helft 2019 is meer waarschijnlijk.
   Groeten, Stijn

 7. Bart De Coninck zegt:

  Beste Stijn, wanneer zullen de werken Dansaertlaan nu concreet starten en hoelang zijn deze voorzien te duren ? Dank

  • stijnq zegt:

   Beste Bart, aannemer Aswebo is net aangeduid. Nu plannen we met hen een overleg om te kijken wanneer ze kunnen beginnen, de fasering te bespreken en de doorlooptijd vast te leggen. De werken moeten gecombineerd worden met werken aan de ondergrondse hoogspanning van Elia, die ook vrij ingrijpend zijn. Goed afstemmen is dus nodig en zal de komende weken gebeuren. Dank voor de vraag. Stijn

 8. Kerckhofs zegt:

  Een put in het asfaltwegdek op de Brusselstraat ter hoogte van het nr 260 zorgt voor gevaarlijke situaties. Ik heb reeds 2 mails gestuurd naar de gemeente maar geen antwoord gekregen.

 9. Kerckhofs zegt:

  Bedankt Stijn

 10. Johan Marissens zegt:

  Hallo Stijn. Een vraagje ivm de nieuwe fietspaden in de Wijngaardstraat: Als alternatief van de F209 fiets ik wel eens langs Hemdeken om zo via de Wijngaardstraat Plankenveld in te draaien. Op de plannen zie ik dat er tussen fietspad en rijweg langs beide zijden een haag komt. Gaat er in die hagen aan de overzijde van de respectievelijke straten een doorsteek komen of gaan we over een afstand van 50m op de rijbaan moeten fietsen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s