Wegenwerken 2013-2019

Op onderstaande kaart kan u ten allen tijde opvolgen welke werken in Dilbeek uitgevoerd, in uitvoering of gepland zijn. De kaart zal regelmatig aangepast worden.

Soorten werken:

 • Structurele heraanleg wegen tijdens afgelopen periode 2013-2016
 • Heraanleg toplaag van wegen tijdens periode 2013-2016
 • Nieuwe voetpaden aangelegd tijdens periode 2013-2016
 • Geplande werken in 2017, 2018, 2019, 2020…

Kleurcode:

 • rood: wegen waar fietspaden aangelegd worden, doorgaans inclusief heraanleg weg
 • groen: wegen waar voetpaden aangelegd of vernieuwd worden
 • lichtblauw: wegen waar de asfaltlaag op de weg vernieuwd wordt
 • donkerblauw: wegen die volledig heraangelegd worden, inclusief fundering, in voorkomend geval ook vernieuwing riolen. Ook voetpaden worden in dergelijke werken doorgaans vernieuwd.

Gebruiksaanwijzing:

 • De kaart bestaat uit verschillende kaartlagen die kunnen aan- en afgevinkt worden
 • Als je op een straat klikt, krijg je meer info over de aard van de werken

13 reacties op Wegenwerken 2013-2019

 1. Pingback: Overzichtskaart wegenwerken | Stijn verandert!

 2. Marleen De Mulder zegt:

  Interessante info, alleen de voorziene duur van de werken ontbreekt en/of waarom de werken zolang aanslepen (cfr Kloostermuur in Gr-Bijg)

  • stijnq zegt:

   De werken aan de Kloostermuur zijn zo goed als gedaan. Die duren langer omdat heel de straat vernieuwd wordt zodanig dat dit voor 10-tallen jaren goed is. Geen half werk.
   Verder weten we pas hoe lang werken gaan duren eens de aannemer aangeduid is. Maar als ik het weet, zal ik het er bij plaatsen. Dank voor de tip!

 3. Maarten zegt:

  Heel erg handig, bedankt! Komt er op de Dansaertlaan een fietspad voor beide richtingen aan de noordzijde, of wordt er aan elke zijde een fietspad aangelegd? In het laatste geval, hoe is de inrichting aan het op- en afrittencomplex voor fietsers?

  • stijnq zegt:

   Een dubbel antwoord: van de stationsstraat tot aan het op- en afrittencomplex komen er fietspaden langs beide zijden. Vanaf daar (net voor het complex), komt er een dubbelrichtingsfietspad tot aan de Brusselstraat. De oversteek wordt beveiligd met verkeerslichten.

 4. Ghijsens Marie-Jeanne zegt:

  wanneer komt er een fietspad in de Molenstraat vanaf station naar het pleintje?? Het is er levensgevaarlijk.

  • stijnq zegt:

   Beste,

   Dat is voor de komende jaren niet voorzien. De vraag is terecht maar er is voorkeur gegeven aan de Bodegemstraat en Ternatstraat. Daar zullen vanaf volgend jaar fietspaden aangelegd worden. De straat is een pak drukker en in (nog) minder goede staat.

 5. Johan M zegt:

  Zou bij de heraanleg van de Wolsemstraat-Lange Veldstraat en de Bruine Lieveheerstraat dit najaar het bovenste deel van de Neerstraat ook niet aangepakt kunnen worden? Vooral de S-bocht ligt er gevaarlijk bij en als de wegenwerkers dan toch ter plaatse zijn… 😉

  • stijnq zegt:

   Begrijpelijke vraag maar zo simpel is het niet. Er is een bepaald budget voorzien voor die straten en we moeten zien dat we daar wel mee toekomen. Voor de neerstraat moet er budget vrijgemaakt worden. Ik ken de situatie daar. Inderdaad niet goed maar eigenlijk niet voorzien voor autoverkeer.

   • Johan M zegt:

    Bedankt voor de reactie en alle begrip hoor. Trouwens, groot gelijk wat betreft dat autoverkeer. ik passeer daar namelijk enkel als woonwerk-fietser. Het traject Sint Martinus-Neer-Lieveheer-Smissenbosstraat is een mooi alternatief voor de drukke Bodegemstraat.

   • stijnq zegt:

    Inderdaad. Zo staat het ook in het mobiliteitsplan.

 6. De Neyer zegt:

  Beste Stijn,
  Voor wanneer zijn de afkoppelingswerken (voorzien door Farys of eigen initiatief) van de woningen gelegen in de Jozef Mertensstraat (vanaf Groenstraat tot Waerboom) gepland ?

  • stijnq zegt:

   Beste Dominiek,

   De technische plannen voor de riolen worden nu een laatste keer aangepast. Vermoedelijk zal de aanbestedingsprocedure in 2018 opgestart worden. Ruwe schatting: na bouwverlof aannemer, start werken ten vroegste eind 2018. Veel zal nog afhangen welke werken de nutsmaatschappijen moeten doen. Daar is nu nog geen zicht op. 1ste helft 2019 is meer waarschijnlijk.
   Groeten, Stijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s